Säljtips!

5 heta säljtips!

5 bra säljargument!

1. Presentera dig på ett trevligt sätt och berätta vilken klubb/klass du säljer för.

2. Be att få komma in så att den du ska sälja till kan sitta ned i lugn och ro och titta igenom katalogen.

3. Tänk igenom vilka du kan sälja till. Ta sedan reda på när dom är hemma så att du kan besöka dom.

4. Ta med katalogen till vänner och släkt.

5. Läs igenom produktkatalogen så att du vet vilka produkter du säljer. På så sätt är det lättare att svara på de frågor som kunden kan ha.

1. Ditt stöd betyder mycket för vår förening/klass.

2. Svensk design och högsta kvalité på alla produkter.

3. Varorna levereras till dig i hemmet.

4. Samtidigt som Du köper en bra produkt stödjer du min förening/klass.

5. Du betalar först när du får din vara.

FRAMGÅNGSRIKA FÖRSÄLJNINGSTIPS från er som sålt våra produkter.

Vissa människor tycks vara födda till försäljare. Men alla kan med lite stöd och råd vara med och sälja, för att känna hur roligt det är at bidra till föreningen eller klassen. Nedan har vi samlat några tips.

Alla måste tro på varan de säljer. Kan man inte stå för det man erbjuder bör man välja en annan produkt eller tjänst.

För att komma igång är det viktigt att sätta upp mål både för vad pengarna ska användas till och hur mycket ni ska tjäna. Grupper med tydliga gemensamma och individuella mål tjänar mer. Sätt gärna upp delmål så alla känner att de närmar sig målet.

Se till att klassens eller klubbens föräldrar engageras i projektet. Att de också förstår målen. Är de involverade går allt betydligt enklare. Låt barnen och ungdomarna ta med sig information hem som berättar om försäljningen.

Arbetar ni med direktförsäljning kan ni dela upp er i lag om 3-4 personer och sedan ge lagen olika områden. Det är inte bra för er klass eller klubb om människor får besök av många dörrknackare.

Säg till barnen och ungdomarna att inte gå ut ensamma om kvällarna, alltid berätta var de tänker sälja och ha en tid när de ska komma hem.

Lär alla vad de ska säga innan de börjar sin försäljning: Vad de heter, varifrån de kommer, varför de är ute och säljer och vad de säljer.

Tänk på att det är enklare att sälja fler produkter till någon som redan bestämt sig för att handla än att övertyga en kund. En fråga som: "Borde du inte unna någon annan någon produkt från föreningsklappen, det är en perfekt gåva”, kan dubbla försäljningen.

Säljtävlingar kan vara bra som drivkraft för tävlingsinriktade ungdomar. Men det gäller att ni känner gruppen så ingen upplever att de är "sämre". Ett gemensamt pris efter bra försäljning är också bra.

Föräldrar brukar vara lysande försäljare. Den bästa försäljningen sker på föräldrarnas arbetsplatser. Ta gärna fram ett reklamblad som berättar om era mål som föräldrarna kan få med sig tillsammans med katalogen.

Ett nej är ett nej och inte ett halvt ja. Var artig och trevlig mot de som handlar och de som inte gör det!